Блог Djagi блог RSS Feedабонирай се

Нова картова игра - Реми (Rummy)

Уважаеми потребители,

днес представяме на вниманието ви една интересна и забавна игра с карти от типа РУМ.

Днес никой вече не знае произхода на английската дума Rummy, респективно на нейния френски синоним Romme. Сигурното обаче е, че игрите от този вид са много привлекателни и известността им за кратко време достига световен мащаб. Възникването на повечето от тях се отнася към началото на нашето столетие.

Играят се в най-различни варианти, които са се превърнали в неотделима част от семейните развлечения и игралните клубове.

Надяваме се, че играта ще бъде също толкова интересна и пристрастяваща и за вас, както и за милионите й почитатели по света. Направена е по следните правила:

Целта на играта е да се освободите от всичките си карти. За това трябва да направите комбинации от карти (три от един вид, каре, последователност) и да ги поставите на масата.

Когато станете на ход, първо трябва да изтеглите карта от тестето или от купчината с изчистени карти. След това трябва да реорганизирате картите в ръката, за да сформирате комбинации или да добавяте карти към комбинации от масата. За да завършите своя ход, трябва да изчистите една карта от ръката си.

За да поставите комбинации на масата за първи път, точките на картите в тях трябва да бъдат поне 31. След това ще можете да добавяте останалите си карти към комбинациите, които вече са на масата.

Джокерът замества всяка карта.

Играта свършва, когато един от играчите събере 51 точки, като целта е да имате възможно най-малко точки.

Точките на картите са следните:

Карти от 2 до 10 носят съответния брой точки.

Q, J и K са по 10 точки.

A в комбинация е 1 или 11 точки, а ако при край на игра остане в ръката на играча е винаги 11 точки.

Джокерът в комбинация има точките на картата, която замества, а ако при край на игра остане в ръката на играча е винаги 20 точки.

 

Успех на всички и приятни забавления!

Екипът на djagi.com.