Този сайт и използваните от него външни услуги прилагат „бисквитки“ и сходни технологии, които са необходими за правилното му функциониране и за постигане на целите, посочени в
Политиката за поверителност. За повече информация или ако желаете да оттеглите съгласието си за някои или всички „бисквитки“, моля, прочетете
Политиката за използване на бисквитки. Като затворите този банер, продължите разглеждането, натиснете върху връзка или по друг начин навигирате в сайта, Вие приемате употребата на „бисквитки“.
Уважаеми играчи,
В момента в нашата система използваме показател, наречен Рейтинг скала, който отразява колко опитен е един играч – базира се на броя изиграни игри и броя загуби. Забелязахме обаче, че много от потребителите предпочитат да не играят с играчи, които имат по-ниска Рейтинг скала.
Това създава проблем за новите потребители – те трудно намират партньори и често не могат да започнат игра, именно защото показателят им е нисък. Така част от новите играчи се обезкуражават и напускат още в самото начало.
С тази анкета искаме да чуем Вашето мнение – как според Вас можем да направим системата по-справедлива и приятна за всички, включително за новите играчи, без това да пречи на удоволствието на опитните.
Възможни промени:
Видимост само за VIP потребители: Показателят „Рейтинг скала“ да е скрит за всички, освен за VIP акаунти.
Скриване за нови играчи: „Рейтинг скала“ да не се вижда, докато играчът няма минимум определен брой изиграни игри (например 50).
Опция за скриване на показателя: Играчът сам да може да избира дали да показва „Рейтинг скала“ на останалите.
Моля, споделете Вашите идеи и предложения!
Пуснали сме анкета с опции за вот и коментар по темата!
https://www.djagi.com/polls/696
Подкрепям коментарите на Прана и Hi-Fi
Идеята да се скрие рейтингът, защото някой може да се обиди, е като да махнете вятъра, защото някой не харесва да му се роши косата. Истината е проста: рейтингът е ориентир. Искате хаос? Скрийте го. Искате реалност и шанс за справедливи игри? Оставете го видим. Всичко останало е детско оплакване и отказ да поемете отговорност за собствената си игра.
Скок подскок... не искаме да играем със зелени , но играем само срещу тях ...
В пъти по итнересно ми на масата всички 4 играча да са със положителен рейтинг,от колкото да се играе на случаен принцип и играта да е изпълнена с грешки.Дори аз да съм печеливш пак не ми е интересно.В този ред на мисле смятам,че сегашната система си е ок.Един добър играч в началото дори без игри съм сигурен,че ще е с положителен баланс след 100 игри.А да не говорим за след 1000.Проста статистика и математика.
Душици сладки новите са стари играчи бе рейт просто с нови профили. А рейта особено за играта белот е трудно да се почне игра.Сядаш нямаш рейт и всеки бяга.Нито отделни масите ще помогнат нито други неща.Тук трябва всеки да е с равни правила а не да има някой с предимство пред другите.
Скалата с рейтинг не е от особено значение. Тук повечето си знаят хилядата профила и пак така ще си сядат по масите. И в интерес на истината, тези в червено не са най-добрите играчи. Много от тях се имат за толкова велики, че играят сами, и играта потъва. По- добре да се вижда скалата, и всеки да има избор с кого ще печели или пада. За мен по-интересни игри са ставали не с тези с високия рейт, а с тези, които имат повече изиграни игри, дори с отрицателен рейтинг.
Много е вярно написаното от ЕХЕСUТIОNЕR
Според мен рейтинг трябва да има. Много от потребителите влизат да "мятат" карти а тази игра е много повече от това и смятам,че всеки има правото да си избере партньор, все пак играта е отборна.
Да бъде както е във ТУРНИРА, играчът сам да избере залога с масата и да започне играта. А след приключването на играта да вижда с кой и срещу кого е изиграл играта. Системата да определи кой по ред и брой участници като се стигне до 4 играча и да се създаде маса за игра и тогава да се стартира.
Уважаеми играчи,
Благодарим на всички, които се включиха в дискусията. Въз основа на вашите мнения и някои много-добри предложения, ще въведем следните промени:
1. Рейтинг скалата остава без промяна. VIP играчите ще имат възможност да я скриват, ако желаят от настройки, ВИП екстри
2. Въвеждаме нов показател „Пас“, който ще показва в проценти колко често даден играч избира да не прави обява. Така ще се добива представа за стила на игра: по-консервативен (чести пасове) или по-агресивен (рядко пасува).
Пример: Играч А е участвал в 10 рунда и е пасувал 6 пъти → „Пас“ = 6/10 = 60%.
3. Ограничаваме броя на излизанията преди старта на игра до 3 за период от 20 минути. За злоупотребяващите играчи, които въпреки ограничението излязат, ще има санкция от 20 минути ограничениe на правото да влязат на друга маса.
Екипът на Djagi.com Ви пожелава приятна игра.