Премахни рекламата
Форум     БЕЛОТ от контра не се бяга , без коз - с над качване -капо 44

БЕЛОТ от контра не се бяга , без коз - с над качване -капо 44

TOZI 25 април 2012

Извинявам се за безпокойството. На много места в България белота се играе по малко по различен начин от контра не се бяга според мен е много по правилно, на без коз се играе с над качване и капо (валат) е 44 . Ако може главния да сложи и този белот към игрите.
Едно допитване към всички в сайта на всички регистрирали се поне да видя какво мислят и останалите.(movie)


X-team 25 април 2012

Сигурно ще искаш и каре тузове на без коз, да се пишат още 44 както се играе в някои места.Или пък терца козовна, например:Вале,Дама,Поп да бие същата от друга боя.емотикона

fu53 25 април 2012

извинен си напусни! ми казваше шефката?за валат 44 тъпо според мен,за качване бива да има вариант,ама то всички игри можеш да ги промениш,и то ще стане лудница?така,че онзи свиквай и ела в калофер,ако искаш да падаш с качване...сантасе с 20 или 40 на първа ръка:3,5,8-длъжен да цакаш:шах-пипнеш:пиес:така,че сложно майна.

zzccgg 26 април 2012

TOZI това е не сериозно пи4 не стига 4е каретата бият вси4ки анонси ми и 44 капо на без коз зарежи

albena_82 26 април 2012

И в нашия край се играе капо 44 на безкоземотикона

karry 26 април 2012

Този абзац ме размаза "На много места в България белота се играе по малко по различен начин"
Къде ли не съм играла белот,тва чудо за първи път го чувам,валат 44 емотиконаемотиконаемотикона ти ме разрева бре.
Без коза е най яката игра без качване,това е висш пилотаж и не е за всеки емотикона

only_the_strong 26 април 2012

Вярно е,че има много варианти за игра по всички краища на страната, играл съм и с качване на без коз доста, но да поясня това значи при такава игра се играе и с качване на боя на не козовите бои. И като цяло мога да кажа, че наистина се губи абсолютно целия майсторлък от играта белот с тези качвания - всичко става толкова елементарно! А така както са си в момента правилата, вариантите за игра са много и прави играта много по интересна.

tishou78 26 април 2012

И тук както налива на некадърните,с два безкоза те отминаватемотикона.Би било интересно ако се пише 44 защото ще провокираш противника по лесно,ще го е страх от капото и ще вика всичко,но не и в тоя сайт,майсторите които викат само на сигурноемотикона.Айде бягайте по масите да го учите и после давайте тъпите си идеи.

jelezenchev 02 юни 2023

ОТ контра да не се бяга е неправилно. Например ето ситуация - ти си казал спатия. Човека след теб има майорна на спатия и най-вероятно може да те вкара и ти казва контра. Но партьора ти има 2 валета и 2 девятки. И НЕ може да каже всичко така ли? То се губи идеята на цялата игра.
За без коза. Без коз се играе БЕЗ качване. За това е без коз. Ако без коза се играе с качване каква е разликата с всичко коза? Принципно? Никаква не е. Като кажеш боя - примерно ПИКА и играете на боя....другите бои не си длъжен да ги качваш. Защото не е коз. А как така БЕЗ коза ще се играе с качване? То се губи смисъла на цялта игра.

Трябва да си логнат за да можеш да публикуваш
  Всички категории: 22 Теми: 800 Мнения: 21061
Премахни рекламата