Блог Djagi блог RSS Feedабонирай се

Бридж в Djagi.com

 
 
Здравейте!
 
Една дългоочаквана от доста потребители игра е вече факт. Игрите с карти в Djagi.com вече са с една повече - от днес всички почитатели на Бридж могат да се насладят на тази интересна, интелигентна и  дипломатична игра.
 
С правилата на играта може да се запознаете на съответната страница, затова в тази статия ще отделим малко време да обясним по каква схема ще се играе в сайта. Изхождайки от това, че в Бриджа е задължително да имаш постоянен партньор, вариантите за започване на игра ще са само два - Приятелска маса и Игра с покана (двойка срещу двойка). Засега опцията Започни игра няма да бъде налична.
 
 
Бриджът е достъпен за всички потребители, без значение дали са с ВИП статус или не. За съжаление, опитът ни досега показва, че независимо дали потребителите имат или нямат активен рейтинг, това не пречи да се използват непозволени средства за подсказване и да се правят опити за манипулация на класациите - дневни и месечни. Поради тази причина в играта Бридж няма да се присъждат или отнемат точки при победа или загуба и също така няма да има класации. Надяваме се, че по този начин поне малко ще успеем да запазим спортменския дух и чистата игра.
 
Ето и няколко интересни и любопитни истории за Бриджа.
 
Бриджът е първата игра с карти, която е призната за спорт.
 
Победата на бридж се определя не толкова от случайността или късмета, а до голяма степен от ума, интуицията и опита на играчите.
 
Бридж са играли Махатма Ганди, Франклин Рузвелт, Роналд Рейгън и Маргарет Тачър.
 
Уинстън Чърчил е имал в щаба си специално обучен човек на дръжност "партньор по бридж".
 
Играта е основно хоби за Уорън Бъфет и Бил Гейтс, които я практикуват и онлайн. Тяхна е и инициативата за изучаване на правилата в американските училища.
 
Бриджът е задължителна дисциплина във военните академии на страните – членки на НАТО и се преподава в някои училища и колежи на страни в Европейския съюз.
 
Играта Бридж е вълнуваща и предизвикателна, процесът на изучаването й никога не спира. Планирането на стратегии и използването на логика стимулират мозъка, а математическите умения упражняват паметта.
 
Пожелаваме на всички успех и приятни забавления в Djagi.com! През следващите дни сме подготвили още една изненада - интересен и забавен варинат на класическа игра, която доста от вас очакват.