Блог Djagi блог RSS Feedабонирай се

Uno в djagi.com

Уважаеми потребители,

От днес може да се забавлявате с една нова и интересна игра в сайта. Предполагаме, че за доста от вас е известна и с реализирането й отговаряме на желанията ви. 
UNO е американска игра с карти измислена от собственик на бръснарница в щата Охайо през 1971 година. Оттогава до ден днешен играта е събрала милиони почитатели по целия свят. Надяваме се, че с  нея ще допринесем още повече за приятните емоции и забавления в сайта. За правилата може да прочетете на страницата на самата игра.
 
ПРАВИЛА:
 

Играе се с тесте от 4 цвята карти. Във всеки цвят има карти от 0 до 9, както и следните специални карти:

  +2 – Добавя две карти на следващия играч и той пропуска ход, освен когато той също притежава такава карта, при което по-следващия играч ще изтегли 4 карти и ще пропусне хода си.
  SKIP – Следващият играч пропуска ход.
  REV – Променя посоката на игра.
  WILD – Позволява на играча да избере цвета на следващата карта в играта.
   +4 – Позволява на играча да избере цвета на следващата карта в играта и добавя 4 карти на следващия играч. Ако следващият играч има същата карта, тогава по-следващия добавя 8 карти.

Карти WILD и +4 могат да се играят по всяко време, независимо от цвета на последната карта на масата. Ако играчът притежава две еднакви карти (имащи еднакъв цвят и еднакво число, изобразени на тях), тогава може да играе и двете карти последователно, в един и същи ход. Във всички останали случаи играчът може да играе само една карта докато е на ход.

Когато играчът остане само с една карта, трябва да кликне бутона „Последна карта”. В противен случай той ще получи две наказателни карти.

Играта продължава 10 минути и може да протече в няколко рунда. Печели играчът с най-малката сума от точки. При край на рунд всяка карта останала в ръцете на играча му добавя точки. Картите от 0 до 9 добавят съответния брой точки. Карти +2SKIP и REVдобавят по 20 точки, а картите WILD и +4 по 50 точки.

 
Успех на всички от Екипа на djagi.com!
uno